Produtores da comarca Terra Chá

Mel Vituco, a aposta por emprender no Xistral

No lugar de Rebordelos, na parroquia do Viveiró, pertencente ao concello de Muras, Raquel Vázquez Picos e o seu irmán Javier coidan con esmero das súas abellas e da paisaxe que as rodea. Atópanse nunha das zonas naturais de máis valor de Galicia, con plantas endémicas que aportan ao seu produto un carácter único.

Ver produtos

Céltico, carne e embutidos de porcos celta criados sen présa

blank
Mario Rouco iniciou en 2015 a cría de porco celta nunha carballeira de Muras, na Serra do Xistral. O seu obxectivo é conseguir que os animais medren lentamente alimentándose da vexetación natural ata acadar un peso medio duns 110 kilos aos 12 meses. Desde fai un ano elabora tamén embutidos seguindo unha receita familiar da súa bisavoa.

Ver produtos

Queixería Don Gabino, mantendo a esencia do San Simón

blank

Cristina e Iván fan queixo como sempre se fixo na parroquia de San Simón da Costa, no concello de Vilalba. A súa é a queixería máis pequena da Denominación de Orixe e o seu queixo, o mellor San Simón do 2020.

Ver produtos