Produtores da comarca Ulloa

Milhulloa, 20 anos recuperando as plantas mediciñais galegas

blank

Infusións, especias e hortalizas deshidratadas forman parte hoxe do catálogo de produtos desta cooperativa de mulleres de Palas de Rei que seguen traballando coa mesma filosofía coa que naceron, a de potenciar o rural e os cultivos autóctonos

Ver produtos

Panadería Modesto, a tradición do muíño de pedra e o forno de leña

Contar cun muíño de pedra propio permítelles a Suso e ao seu fillo Roberto controlar a trazabilidade da materia prima que empregan. Iso, xunto ao proceso artesán de elaboración e ao forno de leña son os elementos que dan fama ao pan de Antas, un produto de calidade cun sabor que lembra a cando se cocía nas casas.

Ver produtos

Arqueixal: leite, queixos e ecoturismo para manter vivas as tradicións da aldea

blank

Pechar o círculo entre produción, transformación e comercialización e, ao mesmo tempo, facelo compatible coa conservación e a valorización do territorio non é doado pero Xosé Luís Carreira logrouno con este proxecto asentado en Santiago de Albá, en Palas de Rei, que cumpre máis de 30 anos aproveitando todas as posibilidades que permite o rural galego

Ver produtos

Alibós, motor da recuperación da produción de castaña en Galicia

blank

A actividade da fábrica de Alibos Galicia SL remóntase ao ano 1968. Desde entón esta empresa de Monterroso (Lugo) traballa con esmero no aproveitamento de produtos silvestres da zona, como os cogomelos e as castañas, que exportan desde Galicia aos principais mercados mundiais.

Ver produtos

Pazo de Vilane, a marca das galiñas en liberdade

blankA mediados da década dos 90, a familia Varela-Portas decide regresar de Madrid, onde vivía, e asentarse no pazo de Vilane, en Antas de Ulla, coa idea de que volvese ser un lugar produtivo. Desde entón producen hovos campeiros e na actualidade tamén marmeladas artesanais de tomates, framboesas y arandos que eles mesmos cultivan.

Ver produtos