Mel de montaña

Mel de montaña
25 Xaneiro 2021
Pole Pingas de Gaia
25 Xaneiro 2021
Categoria: Meles

6,50

Sen custos de envío

Mel da Terra Chá colleitado o abeiro da Serra da Carba.

Procedente maioritariamente de breixos e silvas.

Tarro de vidro de 500 gramos.

Máis información

Pingas de Gaia, o mel da serra da Carba

blank

Nos montes que separan Vilalba de Muras, Xermade e Abadín Iván produce o seu mel seguindo prácticas de agricultura ecolóxica. Xunto a outros apicultores da zona loitan contra a vespa velutina e contra a utilización de herbicidas como o glifosano nas cunetas.

Coñece máis
blank

Mel de montaña, de cor escura, producido seguindo parámetros ecolóxicos.

Ten un sabor doce con toques amargos, salgados e ácidos.

RECOMENDACIÓNS DE CONSERVACIÓN:
A conservación óptima do mel lógrase mellor ao fresco, nunha temperatura ambiente sen sobrepasar os 20 graos centígrados. Os tarros deben ser conservados pechados hermeticamente e estar protexidos da luz.

Todos os meles son líquidos no intre da súa extracción, pero logo dun período de tempo, que vai dalgúns días a varios meses, case todos eles cristalizan.

A cristalización do mel é un proceso natural que se debe á elevada concentración de azucres nobres e de substancias nutritivas. A composición do mel cristalizado é idéntica á do seu estado líquido orixinario, soamente cambia o estado físico.

Os meles industriais sometidos a altas temperaturas no seu envasado preséntanse no mercado sempre líquidos, pero este proceso de pasteurización provoca a perda das súas propiedades biolóxicas e terapéuticas.

Co paso do tempo, o mel non perde as súas características alimentarias, pero canto máis recente sexa a produción, máis completo é e máis beneficioso para a saúde.

Reseñas

Aínda non hai valoracións.

Sé o primero en valorar “Mel de montaña”

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *