Queixo con chourizo de porco celta

Pataca Vermella
16 Marzo 2021
Queixo tenro
16 Marzo 2021
Categoria: Queixos e lácteos
Etiquetas: ,

7,00

Custo: 5,00

Queixo suave e sorprendente de elaboración exclusiva da cooperativa Campo Capela, no que ao queixo tenro se lle engade chourizo de porco celta.

Non leva picante e a corteza é comestible, afinada con pemento doce da Vera.

Está feito con leite cru de vacas alimentadas a base de pasto.

Peza de 480 gramos.

Máis información

Campo Capela, gandeiros donos do seu leite

blank

Esta cooperativa da comarca do Eume elabora queixos de leite crú, requeixo, tona, manteiga e outros produtos coa materia prima que producen as vacas dos seus socios, 33 pequenas ganderías familiares de leite dos concellos da Capela, As Pontes, Neda e San Sadurniño. O proxecto, iniciado no ano 2005, non para de medrar e recibir premios mesmo a nivel internacional

Coñece máis
blank

Contan que no século XVI, o rei Carlos IV un día de cacería atopou un súbdito que estaba comendo algo que el non coñecía: o chourizo. Tanto lle gustou que dende aquela a moitos dos pratos da corte se lles engadiu ese manxar. Recuperamos esta antiga receita de Queixo con chourizo de porco celta porque conserva o sabor da alimentación e o afumado tradicional.

O Queixo con Chourizo de Porco Celta é unha variedade de exclusiva elaboración en Campo Capela na que ao queixo tenro de leite cru se lle engade chourizo de porco de raza celta, mentres que a cortiza comestible se afina con pemento doce da Vera, o que o converte nun queixo suave e sorprendente pola adición de chourizo. Non leva ningún tipo de picante.


RECOMENDACIÓNS DE CONSERVACIÓN:

A temperatura de conservación oscila entre 12/14º en lugar seco e fresco. Esta temperatura permite preservar a súa textura suave e semibranda.


Á HORA DE CONSUMILO:

Se se garda en frigorífico, convén sacalo polo menos unha hora antes de consumilo.

Para presentar este queixo recoméndase cortar ao longo, para que cada porción leve cortiza.

O marmelo é o seu acompañamento ideal, pero tamén as marmeladas de tomate, pemento, etc.

Resulta tamén ideal para elaborar salsas, recheos, tostadas, etc.

Reseñas

Aínda non hai valoracións.

Sé o primero en valorar “Queixo con chourizo de porco celta”

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *