Queixo de inverno

Queixo tenro
16 Marzo 2021
Produtos das Fragas do Eume
16 Marzo 2021
Categoria: Queixos e lácteos
Etiquetas: ,

12,00

Custo: 5,00

Queixo curado da cooperativa Campo Capela. Dispoñible todo o ano.

Está feito con leite cru de vacas alimentadas a base de pasto.

Para conseguir a curación necesaria dánselle baños de auga e sal.

Peza de 650 gramos.

Máis información

Campo Capela, gandeiros donos do seu leite

blank

Esta cooperativa da comarca do Eume elabora queixos de leite crú, requeixo, tona, manteiga e outros produtos coa materia prima que producen as vacas dos seus socios, 33 pequenas ganderías familiares de leite dos concellos da Capela, As Pontes, Neda e San Sadurniño. O proxecto, iniciado no ano 2005, non para de medrar e recibir premios mesmo a nivel internacional

Coñece máis
blank

Antigamente ao queixo do inverno denominábaselle queixo de nabiza, xa que que as nabizas son as follas tenras que brotan dos nabos plantados desde antigo nas granxas galegas para a alimentación das vacas nos meses de inverno (de outubro a marzo), unha práctica gandeira ancestral e sostible.

É un queixo estacional e, ao estar elaborado de maneira artesanal e con leite cru, o seu sabor e cheiro conserva todos os aromas e sabores da zona do Parque Natural Fragas do Eume onde se sitúan as granxas que conforman a cooperativa.

É un queixo curado ao que se lle dan baños de auga e sal para chegar a conseguir a curación necesaria.


RECOMENDACIÓNS
Á HORA DE CONSUMILO:

Consumir a temperatura ambiente, cortando en forma de cuña e en láminas finas.

Reseñas

Aínda non hai valoracións.

Sé o primero en valorar “Queixo de inverno”

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *